Rafting

Salza

Az ausztriai Alpok gyöngyszeme a Salza folyó. Steiermark tartományának északi részén helyezkedik el Wildalpen-Palfau a Salza mentén fekvő völgy, mely a mai napig megőrizte a természet csodálatos érintetlenségét. A Salza a Göller északi lejtőjén ered, és körülbelül 82 km után az Enns-ben folyik. A Salza folyó, az őt körülvevő hegyek gleccser vízéből táplálkozik.

A Salza raftingot kezdőknek, haladóknak, családoknak egyszóval mindenkinek szívből tudjuk ajánlani. A smaragdzöld folyó és a sötétzöld hegyoldalak Európa egyik legjobb vadvízi útvonalát kínálják, mely az áradásoknak köszönhetően minden évben egy kicsit más.

A Salza folyó mintegy 82 km hosszú. Egész szezonban (májustól-októberig) evezhető WW II-III+ erősségű folyó, mintegy 40-50 km-es szakasza végig hajózható még alacsony vízállásnál is. Nincsenek benne elzárt zúgók, a legtöbb részén az egész folyóvölgy jól belátható és az akadályok könnyen észlelhetők. Átlagos lejtése 4-7 %.

A vadvízi evezésre legalkalmasabb a május és október közötti időszak, de minden vízállásnál találhatunk rajta evezhető, izgalmas szakaszt, és a zúgók utáni nyugodtabb szakaszokon megcsodálható a Salza völgyének hamisítatlan, vadregényes alpesi tája.

A folyó kifejezetten "barátságos", folyamatosan nehezedő, így kezdők számára is ideális hely kipróbálni a vadvízi evezést, ugyanakkor a tapasztaltabbak is találnak izgalmas rafting szakaszt.  

Enns

Az Enns forrása a Radstädter Tauern-hegységben található, az ausztriai Salzburg tartományban és mintegy 254 km után a Dunába ömlik. A meglehetősen nagy vízhozamú Enns folyó több szakaszból áll, amelyek tökéletesek a gyerekeknek és családi kirándulásoknak is, de a tapasztaltabbaknak is különleges élményt nyújt. WW II-IV erősségű folyó.